NIJEGA – Op de Waldwei – N31 ter hoogte van het tankstation zijn zaterdagochtend eerste kerstdag twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen door een schaap.

Door een schaap botste een personenauto tegen een taxibusje aan, hierdoor kantelde het taxibusje. Politie en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Alle betrokkenen zijn door ambulancepersoneel onderzocht. De passagier die in de taxi zat, raakte niet gewond en ook de bestuurders kwamen met de schrik vrij.

De verkeersongevallenanalyse (forensische opsporing verkeer) kwam ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Politie en Rijkswaterstaat sloten een rijstrook richting Leeuwarden af voor het verkeer. Een berger heeft het busje weer op zijn wielen gezet en beide voertuigen geborgen.

Waldnet meldt dat de aanrijding veroorzaakt werd door een schaap. Het schaap liep later weer de rijbaan van de autoweg op, waardoor automobilisten opnieuw schrokken. Een agent was genoodzaakt het schaap dood te schieten om verder gevaar voor automobilisten te voorkomen. Het schaap is door de wegbeheerder opgehaald.

Foto’s: Ruben Oosterman

112Drachten.nl

Voor al het 112 nieuws uit Drachten en omgeving - Kijk op 112drachten.nl