WIJNJEWOUDE- Woensdagmiddag rond 4 uur werden de brandweerkorpsen van Ureterp en Gorredijk gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Opperhaudmare (N381).

Later werd ook de brandweer van Drachten ter assistentie geroepen. Bij het ongeval bleek een Peugeot frontaal op een vrachtwagen te zijn gereden. Een achteropkomende Mazda kon het ongeval niet ontwijken en heeft de vrachtwagen achterop geraakt.

De vrachtwagenchauffeur is overgebracht naar het MCL in Leeuwarden evenals de bestuurder van de Mazda. De bestuurster van de Peugeot is met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Het MMT dat werd ingevlogen heeft het ambulancepersoneel en de brandweer bijgestaan met het bevrijden van de slachtoffers. Op dit moment is de weg nog afgesloten voor al het verkeer in verband met sporenonderzoek van de Verkeers ongevallen analyse en de berging van de voertuigen.

Kraanbedrijf Gebroeders Kok draagt zorg voor de berging van de gekantelde vrachtwagen. Provincie Fryslan deed de afzettingen en opruimingen van het ongeval op de N381. Deze vrachtwagen is van hetzelfde bedrijf dat eerder vandaag betrokken was bij een ongeval in Donderen, zie hiervoor op de website van de fotograaf.

Foto’s Remon Koene / Compact Media [url=http://www.nieuwsflyer.nl/]Nieuwsflyer.nl [/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan