Stuurhuis van schip verwoest door brand

LAUWERSOOG – Een schip die in de haven van Lauwersoog lag aangemeerd, is donderdagmorgen compleet door brand verwoest. In het stuurhuis van het schip brak de brand net na half tien uit.

De politie en het brandweerkorps van Zoutkamp werden als eerste gealarmeerd. Kort daarop vanuit Friesland ook de hoogwerker uit Dokkum. Bij aankomst van de brandweerlieden werd duidelijk dat het stuurhuis van het schip compleet in brand stond. De brandweerlieden hebben direct met enkele hogedrukstralen de blussing op het schip ingezet en de brand snel weten te blussen.

Ondanks het snelle optreden van de manschappen, kon niet worden voorkomen dat het schip verloren ging. Nadat de brand geblust was, heeft de brandweer samen met de KNRM een inspectie op het schip uitgevoerd en nog enkele aanwezige gasflessen veilig kunnen stellen.

De eigenaar van het schip had mogelijk rook ingeademd en werd daarom ter opvang naar het boothuis van de KNRM gebracht. Opgeroepen ambulancepersoneel hebben de man vervolgens gecontroleerd.

De hoogwerker uit Dokkum, evenals als de later opgeroepen schuimblusbak uit Groningen kwamen wel ter plaatse, maar hoefden verder niet ingezet te worden. De politie heeft ervoor gezorgd dat de mensen op afstand bleven.

Ate Atema