LEEUWARDEN – Zondagmiddag rond vijf over twee is het stroom in delen van de Vrijheidswijk en Bilgaard uitgevallen.

Na tien minuten kreeg de brandweer een melding van twee personen vast in een lift in de Mondriaanstraat in de wijk Bilgaard. Onderweg naar het adres kregen de vrijwilligers door of ze eerst naar de Canadezenlaan wouden gaan, omdat daar twee oudere mensen in een stilhangende lift zouden zitten.

Omdat de vrijwilligers daar heengingen, werden de beroeps gealarmeerd voor de Mondriaanstraat als blijkt dat er meerdere liften vast zitten door de stroomstoring.

Op de Canadezenlaan bij de Winnepeghal kunnen de vrijwilligers na een klein kwartiertje twee oudere personen eruit halen. Hierna gaan ze direct door naar de Vancouverhal op het Dragoonsplein, waar ook iemand in vast zit.

Als ze daar klaar zijn gaan ze weer direct door naar de Reginahal op de Canadezenlaan, na twee minuten worden er twee personen bevrijd en rijden de brandweerlieden naar de Mondriaanstraat. Daar aangekomen zijn de beroeps al enige tijd bezig met een lift, na nog een melding in de binnenstad te hebben gehad. De beide groepen openen beide liften en halen uit de linker lift twee personen.

Hierna keren de brandweerlieden terug, Essent kwam nog ter plaatse bij de Mondriaanstraat om te kijken of daar ergens een probleem was bij een transformatorhokje. Later in de middag is het probleem aangepakt bij een transformatorhuisje op de Mr. P.J. Gebrandyweg, waar ook de Shell zonder stroom zat.

[zideo]zideo=6c4965526e673d3d&playzideo=6d594f576d56343d[/zideo]

112Fryslan

})