LEEUWARDEN – De brandweer is dinsdag een aantal keren ingezet bij schade die was veroorzaakt door de storm die over de provincie trok.

In dit artikel vind u een overzicht van incidenten die bij ons bekend zijn.

Om 10:49 moest de brandweer naar de Indoor Carwash aan de Fahrenheitweg. Hier was een reclamedoek los geraakt door de wind.

Om 11:25 ontstond er grote schade aan het dak van een garage in aanbouw aan de Bredyk in Wirdum. De hoogwerker van de brandweer kwam ter plaatse, maar kon vanwege de stormachtige wind niet opstellen. Het dak is uiteindelijk volledig los gekomen.

Een boom in de Prinsentuin moest het ook ontgelden. De boom waaide rond 11:00 om en viel daarbij op het gebouw van stadstoezicht Leeuwarden. De boom is door een kraan van het dak gehaald en in stukjes gezaagd.

Om 12:56 kwam er een melding van stormschade bij een woning aan de Oldegalileen. Wat hier aan de was is niet bekend.

Om 14:31 knapte een metalen schoorsteenpijp. Brandweerlieden zijn het dak op gegaan om de situatie veilig te stellen.

Bij Enexis aan de Mr. PJ. Troelstraweg raakte een groot stuk dakleer los, wat na enige tijd naar beneden viel. Dit leverde een flinke rommel op. Bij de storm in Oktober 2013 waaide ook al een stuk dakleer los bij dit gebouw. Het moment dat het dak vandaag loskwam is gefilmd: [url=http://www.dumpert.nl/mediabase/6647487/fd817cb3/dak_waait_van_gebouw_af_in_leeuwarden.html]Beelden hier[/url]

Naast deze incidenten waar de brandweer bij ingezet werd, gingen er op diverse plekken in en om de stad bomen om. Op Achter de Hoven deed de wind, de met grafity bespoten muren omvallen.

112Fryslan