FRYSLÂN – In de Provincie zijn maandagavond verschillende stormschades gemeld. In onder andere Burgum en Oudehaske moest de brandweer uitrukken voor omgevallen bomen.

Op de Westergoawei bij Deinum moest de Marssumer brandweer een tak in stukken zagen bij de verkeerslichten. Dit klusje was binnen enkele minuten klaar.

Op de Mr. W.M.Oppedijk van Veenweg in Burgum was maandagavond tijdens het onweer det bliksem in een boom geslagen. Hierdoor was er een stuk boom over de rijbaan gevallen wat voor een gevaarlijke situatie zorgde. De manschappen van brandweer Burgum zijn ter plaatse gekomen om de grote tak in stukken te zagen en op te ruimen. Na ruim 20 minuten was de klus geklaard en de konden ze weer retour naar de kazerne.

Aan de Fennewei in Hantumeruitburen bleek een boom over de weg te liggen. De brandweer van Ternaard is ter plaatse gekomen en heeft de boom van de weg verwijderd. Na ongeveer een kwartier was de klus geklaard en kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Op de Lange Ekers tussen Joure en Oudehaske waaiden twee bomen om, een kwam over de weg te hangen en de ander viel op een boerderij. Zie de onderstaande tweets van Brandweer Joure en Flitsnieuws.

https://twitter.com/Brandweer_Joure/status/635863855609085953/photo/1

Hendrik Dijkstra