Stormschades Friesland [update 21:30]

FRYSLAN – De brandweer is zondag meerdere malen uitgerukt voor meldingen van stormschades in de provincie.

De eerste melding was rond 9:05 op De Bird in Leeuwarden waar de hoogwerker ter plaatse kwam. Het bleek te gaan om een zonnescherm wat los gewaaid was. De brandweer mannen hebben het zonnescherm opgerold en vastgezet.

Rond 10:00 moest de Leeuwarder hoofdpost met de tankautospuit naar de Voorstreek. Hier lagen op een bouwplaats materialen gevaarlijk los op het dak. De brandweer heeft de materialen veilig gesteld.

De brandweer van Heerenveen moest rond 11:00 naar de Kr. Poststraat omdat er wat dakbeplating losgeraakt was bij een garagebedrijf. Na het losse deel verwijderd te hebben konden ze een stukje verderop aan de slag voor losgeraakte feestverlichting. De verlichting is naar beneden gehaald en veilig gesteld.

Harlingen, 13:25 De Schritsen. Er bleek een stuk lood los te liggen op het dak van een woning. De brandweer heeft met de hoogwerker het stuk lood verwijderd van het dak.

Haulerwijk, 14:00 Laweijstraat. Boom op auto gevallen.

De Westereen, 14:17 Losgewaaid stuk zink bij bedrijf aan de Tsjerkestjitte.

De Leeuwarder hoofdpost moest rond 15:30 naar het Esso tankstation aan de Overijselseweg Goutum. Hier waren wat platen losgewaaid, met een draadje/touwtje werden twee platen aan elkaar vastgezet waardoor het gevaar geweken was.

Ook op de Leeuwarderweg in Franeker moest de brandweer in actie komen voor losse beplating bij een tankstation. Na het verwijderen van de beplating was het gevaar geweken.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan