Stormschade Noordoost Fryslân

NOORDOOST FRYSLÂN – In de Noordoosthoek van de provincie heeft de storm ook veel schade aangericht aan woningen en bedrijfsgebouwen.

Zo werd de brandweer van Dokkum voor de eerste maal gealarmeerd voor een stormschade aan de Holwerderweg. Hier bleken door de harde wind dakplaten los te zijn geraakt, die vervolgens tegen geparkeerde auto’s terecht zijn gekomen.

Ook aan de D. Hansmastrjiite werd de hulp van de brandweer ingeschakeld. Hier bleken ook enkele dakplaten los te zijn gewaaid. Omdat er geen gevaar bleek te zijn, heeft de brandweer geen actie ondernomen.

Door de harde wind is bij een winkelpand aan de Houtkolk in Dokkum een compleet dak eraf gewaaid.

In Rinsumageast was het ook raak. Aan de Melkemawei werd de brandweer van Damwâld gealarmeerd voor enkele bomen op de weg. Omdat een naastgelegen bedrijf al met shovels en kraanauto’s bezig was met het opruimen van de bomen, hoefde de brandweer hierbij niet in actie te komen.

De brandweer van Dokkum is later op de middag in Hantum nog in actie gekomen. Aan de Smidstrjitte dreigde een boom op een woning te vallen. De brandweer heeft met de behulp van de hoogwerker de boom is stukken gezaagd.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7NIpAwAPqcg&feature=youtu.be[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan