LEEUWARDEN – De storm heeft voor veel schade gezorgd en diverse ongevallen.

Bouwvakkers legden het verkeer maandagochtend stil omdat er dakisolatie platen wegwaaiden van de nieuwbouw Erasmushiem. Brandweer Grou is ter plaatse geweest maar moest al snel door naar een andere melding. Ook bij de bouwplaats Oostergoplein regelden bouwvakkers het verkeer. Er waaiden materialen de weg op en de bouwhekken waaiden het fietspad op. Fietsers konden tijdelijk geen gebruik maken van de fietstunnel.

Bij de Ijshal kwamen dakplaten naar beneden, het parkeerterrein eromheen is op moment van schrijven nog steeds afgesloten. In de binnenstad werden diverse locatie afgezet met politielint omdat er spullen naar beneden kwamen of wegens andere gevaarlijke situaties. Ruiterskwartier boven de Doner waaide een raam kapot dat niet goed afgesloten was.

Op de Julianalaan waaiden twee bomen om die tegen woningen terecht kwamen. Omdat er nog enkele bomen bijna omvielen werd de Julianalaan afgesloten door gemeente medewerkers.

Restaurant Liuwherne liep flinke schade op toen er een grote boom deels op het pand terecht kwam. Op de Arendstuin kwam een grote boom tegen woningen aan waardoor schade ontstond. Op de Amelandsdwinger kwam een boom tegen een geparkeerde auto aan. De voetgangerstunnel bij het NS station werd afgesloten omdat er dakleer van een gebouw afwaaide. Ook op de Eewal kwam een forse boom op een geparkeerde auto terecht, deze auto werd letterlijk geplet door de boom. Naast het Fec aan het water raakten enkele auto’s zwaar beschadigd door een omgewaaide boom die er bovenop viel.

Op de Hanenburg raakte het dak van een woning beschadigd door een boom die erbovenop viel.

Bovenstaand de grootste punten. Op diverse andere locaties waaiden dakpannen van daken af of waaiden bomen om die vervolgens wegen versperden. In veel gevallen werd de gemeente ingezet, de brandweer ging voornamelijk naar stormschade bij woningen of grote wegen.

Video: R. Kiestra
[zideo]playzideo=6c6f57616e317476=[/zideo]

112Fryslan