FRYSLAN – De storm Eunice was nog niet eens op zijn hoogtepunt toen hij al voor veel meldingen zorgde bij de brandweer. Wij proberen dit liveblog zoveel mogelijk bij te werken.

Balk – Aan Wikelerdyk Balk was een boom over de weg beland. (Foto 1 Brandweer Balk)

Joure – Twee bomen konden de krachten van storm Eunice vrijdagmiddag niet langer aan en vielen om tegen museum Joure. De doorgang voor verkeer door de Geelgieterstraat werd belemmerd door de bomen. De gemeente is onderweg om de brandweer van Joure te assisteren. (Foto’s 2 t/m 4 BTB Fotografie)

Oudeschoot – Een deel van een boom is afgebroken en bungelt boven een woning aan de Schoterlandseweg. De brandweer werd rond vier uur gealarmeerd en bewaakt de situatie, vanwege de harde wind kunnen de hoogwerkers van de brandweer niet ingezet worden.(Foto 5 BTB Fotografie + Foto’s 6 en 7 Pronews)

Leeuwarden – In de Bosboomstraat is schade aan het dak / muur van een woning. (Foto 8)

Hommerts – Boom over de weg (Foto 9 en 10 Hennie Hindriks SneekFotografie)

Leeuwarden – De spoorboom bij de Schrans gaat door de wind te snel naar beneden wat voor gevaar zorgt. Politie en handhaving ter plaatse.

Gorredijk – Dak van wasstraat afgewaaid. (Foto’s 11 t/m 13 Henk Stoelwinder)

Terwispel – Boom omgewaaid op parkeerterrein benzinestation A7. Een auto met pech werd op een haar na niet geraakt.(Foto’s 14 t/m 16 ProNews)

Sneek – Gevelbekleding aan zijkant flat eraf gewaaid in de Hein Doekesstraat (Foto’s 17 t/m 19 Hennie Hindriks SneekFotografie)

Leeuwarden – De spoorboom van de Schrans voor fietsers wil niet meer omhoog. Vakkundig vastgezet door de brandweer. (Foto’s 20 en 21)

Twijzel – Woonark losgeschoten, brandweer ter plaatse geweest.

Tjalleberd – Boom valt op kerkhof. Brandweer heeft getracht de boom tegen te houden. De boom miste de kerk op een paar takken na. (Foto’s 22 t/m 24 ProNews)

Sneek – Dak waait van woning aan de Pieter Sikkemastraat. De omgeving is afgezet omdat er meer daken dreigen te sneuvelen. (Foto 25 Hennie Hindriks SneekFotografie) Bekijk ook ons losse item: Grote schade in woonwijk Sneek; brandweer schaalt op naar GRIP-1

Drachten – De Noorderhogeweg is afgesloten omdat er bomen dreigen om te vallen.

Sneek – Bootjes losgeraakt en tegen kade geklapt. (Foto 26 en 27 SneekFotografie)

Bolsward – Dak dreigt van kantoorpand te waaien aan de Marne. (Foto’s 28 en 29 Jan Piet Adema)

Op de A6 nabij Lemmer is een vrachtwagen gekanteld waardoor de snelweg dicht is in beide richtingen tussen Lemmer en Bant. Ook op de weg tussen Winsum en Wiuwert is de aanhanger van een vrachtwagen gekanteld, de weg is dicht.

In Kollum en Westergeest zijn wegen afgesloten wegens omgevallen bomen. Het gaat om de Meester Andreastraat in Kollum en de Trekweg N910 tussen Westergeest en Driezum.

Heerenveen – Gevelplaten van woontoren los door storm, straat afgezet. Bewoners is geadviseerd binnen te blijven. Aan de Dracht was een stuk dak beplating losgekomen. De plaat bungelde gevaarlijk boven de winkelstraat. Met behulp van de hoogwerker hebben brandweerlieden de plaat verwijderd. De politie heeft de Dracht ten tijde van de hulpverlening afgesloten. Ook de omgeving van het gemeentehuis werd afgesloten wegens losse onderdelen aan het pand. Foto’s op https://grootheerenveen.nl

Leeuwarden – Van de Achmeatoren is een plaat afgewaaid. De Willemskade is daarom ter hoogte van de toren afgesloten.

Drachten – Schuurtje achter woning is de lucht in gevlogen aan de Singel. (Foto 30 Willem Veenstra: zie ook Item op 112drachten)

Franeker – Dak van Wash & Go eraf gewaaid. Foto’s 31 en 32

Burgum – Gevelplaten oude melkfabriek los gewaaid. (Foto 33)

Kollumerzwaag – Bomen over de weg vlak voor ingang camping (Foto 34 en 35)

Leeuwarden – Op de Gealanden was een grote boom omgewaaid. Brandweer en gemeente hebben de boom in stukken gezaagd. (Foto’s 36 en 37)

Leeuwarden – Dakleer van pand afgewaaid op de Voorstreek. (Foto’s 38 en 39)

Leeuwarden – Losse zonnepanelen op dak in de Johan Winklerwei. (Foto’s 40 en 41)

Leeuwarden – Reviusstraat, loszittende dakdelen. (Foto 42)

Leeuwarden – Kwelderstraat boom op auto’s. (Foto 43 en 44)

Leeuwarden – Woonboot losgewaaid op de Oostersingel / Cambuursterpad. Brandweer en politie ter plaatse geweest. (Foto 45)

Sint Anna – Gevel woning naar beneden gekomen en op auto Willem Lodewijkstraat. (Foto’s 46 t/m 48)

Sint Anna – Gaslek door omgevallen boom, gas trok politiebureau in. (Foto’s 49 t/m 51)

Leeuwarden – Gevel van pand gewaaid aan de Neptunusweg. (Foto 52)

Zwagerbosch – Loshangende takken die voor gevaarlijke situatie zorgde op de Spoarbuorren Noard. Met behulp van hoogwerker zijn de takken verwijderd. (Foto 53 en 54 112nof)

Drachten – Lavendelheide. Bij het Adverium waren 6 zonnepanelen los gegaan door de storm en door het glazen dak gevallen. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker de losgelaten zonnepanelen verwijderd en alles veilig gesteld voor de werknemers en de bezoekers van het Adverium. Ook waren er zonnepanelen op de parkeerplaats terecht gekomen. Bij de val van de zonnepanelen zijn geen auto’s beschadigd.  (Foto’s 55 t/m 59)

 

Redactie