URK / DRACHTEN – Het nieuwe specialistische STH team waar wij eerder vandaag over schreven is vanavond voor de eerste inzet vertrokken naar Urk.

Het is vandaag nog maar de derde dag dat het team inzetbaar is. Zij hebben zich verzameld bij de brandweer kazerne in Drachten en vervolgens hun materiaal klaar gemaakt voor de inzet. Met vier voertuigen zijn zij met spoed uitgerukt naar Urk.

Op Urk heeft een gasexplosie plaatsgevonden waarbij twee huizen verwoest zijn en twee naastgelegen woningen in brand staan. Dit gebeurde rond 18:00 uur aan de Grote Fok op Urk. Het gaat om een blok van zes huizen, waarvan twee ingestort zijn, twee in brand staan en het vuur dreigde over te slaan naar de andere twee woningen.

Vanwege onduidelijkheid over eventuele slachtoffers en mensen die mogelijk onder het puin liggen, is het Friese STH team opgeroepen. Zij zullen samen met het STH team Oost onder andere op zoek gaan naar slachtoffers.

Voor meer over dit incident adviseren wij om de lokale of landelijke media te volgen. Op twitter bijvoorbeeld @regio25 of @nuflevoland.

Meer weten over het STH team? Nieuw specialistisch team brandweer van start

Foto 1 door SRFotografie: Het STH team Noord(Fryslan) bij de kazerne in Drachten. Foto 2 door @depolitieheli op twitter.

Overige Foto’s Jeffrey Korte – regio25.nl