DOKKUM – Een man is vrijdag aan het begin van de avond aangehouden nadat hij voor een tweede maal een aanlegsteiger in  brand had gestoken.

De man die zonder vaste woon en/of verblijfplaats al enige tijd een boot bewoond, stak net na zeven uur de steiger in brand. De aanlegsteiger in het water tussen de Harddraversdijk en de Hogedijken werd al voor de tweede maal in de brand gestoken.

De vrijwilligers van brandweer Dokkum werden opgeroepen en naar het opgegeven adres gestuurd. Bij aankomst stond de aanlegsteiger al behoorlijk in brand. Een agent was intussen al begonnen met de eerste blussing. De brandweer heeft hun voertuig het weiland ingereden en vervolgens de brand met zowel water als schuim gedoofd.

De eerste keer was exact twee weken geleden op 3 september, waarbij de brandweer voor hetzelfde voorval naar het adres toegestuurd werd. Omdat de man toen niet aanwezig was, kon er verder niets gedaan worden dan alleen de brand doven. Omdat de man de brand voor de tweede keer heeft gesticht en in die gehele periode ook voor overlast zorgde, is hij door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Ate Atema