LEEUWARDEN – De brandweer moest in de nacht naar zaterdag wederom twee keer uitrukken voor brand in de Auke Stellingwerfstraat.

In de steeg tussen de Auke Stellingwerfstraat en de Bleeklaan stond rond kwart voor twee een container in brand tegen een schutting. De brand is door de vrijwilligers van post noord geblust. De beroeps van de hoofdpost waren op dat moment bezig met en brandend bijgebouw in Warten.

Rond half vier moesten de vrijwilligers opnieuw hun bed uit voor brand in dezelfde steeg. Ditmaal stond er iets verderop in de steeg iets in de brand. Met een draagbare brandblusser kon de brandweer via een woning aan de Bleeklaan de brand bereiken. De politie heeft enkele buurtbewoners gevraagd of hun iets is opgevallen.

Een week geleden in de nacht van donderdag op vrijdag moest de brandweer ook tweemaal uitrukken voor brandende containers in de steeg en straat. Op 7 december werd er in dezelfde straat een auto in brand gestoken: Auto zwaar beschadigd door brandstichting en lees ook ons artikel van Schuttingen in brand gestoken op 1 december.