SINT NICOLAASGA – Zaterdagmiddag van 13:00 tot 16:30 was er ter gelegenheid van de opening van de nieuwe brandweerkazerne aan de Slotweg een open dag.

De korpsen van Joure, Langweer en Heerenveen kwamen ook en lieten de hoogwerker, verschillende tankautospuiten (waaronder de nieuwe TS-1 van Joure), brandweervaartuig en een hulpverleningsvoertuig zien.

Er waren verschillende dingen te bekijken: een kraampje van de brandweerwinkel, de (nieuwe) brandweerauto’s, de nieuwe kazerne, en de crashtender van de vliegbasis uit Leeuwarden. En als klap op de vuurpijl kwam ook nog de traumahelikopter uit Groningen die rond 2 uur landde. Dit was spectaculair en trok veel bekijks.

Ook waren er verschillende dingen te doen, zoals een rondrit maken met een brandweerauto, omhoog met de hoogwerker, lopen met persluchtflessen, op de foto voor de nieuwe tankautospuit van Sint Nyk en spuiten met een echte brandweerslang.

Verschillende brandweerlieden lieten ook verschillende demo’s zien, namelijk vlam in de pan, een gasfles laten ontploffen en een demonstratie ongeval met beknelling.


112Fryslan

})