BURGUM – Zaterdag 5 oktober organiseerde brandweer Tytsjerksteradiel een spectaculaire brandweerdag in het centrum van Burgum.

In het hele centrum kon men kennismaken met het werkzaamheden van de brandweer. Voor jong en oud was er veel te beleven. Zo mocht men met een hydraulische schaar een fiets kapot knippen. Ook kon met een brandweerslang gespoten worden.

In het centrum stonden veel oude en nieuwe brandweervoertuigen opgesteld die van binnen en van buiten bekeken konden worden. Het publiek kon met de hoogwerker van Dokkum een kijkje nemen vanuit de lucht.

Ook liet de brandweer demonstraties zien. Burgers werden attent gemaakt op de gevaren van een ‘vlam in de pan’ en hoe zo’n situatie aan kunt pakken. Later de dag werd een demonstratie van technische hulpverlening gegeven. Hierbij toonde de brandweer hoe een slachtoffer uit een voertuig werd bevrijd.

Als afsluiting van de brandweerdag speelde de brandweer van Tytsjerksteradiel een wedstrijdje spuitvoetbal tegen de activiteitencommissie, waarvan de eindstand 7-1 werd in het voordeel van de brandweer.

De brandweer kan terugkijken op een zeer geslaagde dag.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=38Z80SjLCsU&feature=c4-overview&list=UUkgZqBTc5vPJ9dZBCSOar6A[/youtube]

112Fryslan