LEEUWARDEN – De bestuurder van een snorscooter is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Wollegaastdam.

Rond half zes gingen politie en ambulance met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de snorfietser. Op de kruising met de Brandemeer werd de man met zijn snorscooter geschept door een auto. Een medewerker van de ANWB had eerste hulp verleend en zette gedurende de afhandeling van het ongeval pylonnen neer.

De snorfietser is door ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het MCL gebracht. Gezien de zwaar beschadigde scooter, had de man zoals het in eerste instantie leek, een engeltje op zijn schouder. Het voorraam van de auto raakte zwaar beschadigd, de auto kon daardoor niet verder rijden en is op een parkeerplaats neergezet. De scooter is waarschijnlijk total loss. Een aanrijdingsselecteur van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

De bestuurder van de auto is aangemerkt als verdachte, mocht het letsel van de snorfietsers ernstiger blijken, dan kan de automobilist gehoord worden op het politiebureau.