DAMWOUDE – De bestuurder van een snor scooter is ernstig gewond geraakt toen hij ten val kwam tijdens het inhalen op de Haadwei/Hoofdweg.

Rond 14:15 haalde de bestuurder van de snorscooter op de Hoofdweg een aantal fietsers in. De fietsende jongens werden afgeleid doordat ze van achteren werden aangeroepen. De fietsers keken om en hebben niet meer op het tegemoet komende verkeer gelet. Een aanrijding met de snorscooter was het gevolg.

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan de scooterrijder. De traumaheli uit Groningen landde op een veldje om de hoek. De hulp van de traumaheli was nodig omdat de scooterrijder mogelijk hersenletsel heeft opgelopen. De scholier die ingehaald werd is flink geschrokken van het ongeval, hij werd door ambulancepersoneel en een omstander opgevangen.

De politie regelde het verkeer en zette het fietspad af zodat de verkeers ongevallen analyse(VOA) een onderzoek kon doen naar de toedracht van het ongeval. De scooterrijder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

112Fryslan