DRACHTEN – De snelweg A7 richting Groningen is donderdagochtend afgesloten vanwege een ongeval met meerdere voertuigen waarbij twee personen gewond zijn geraakt.

Rond twintig voor elf werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval op het knooppunt. Brandweer, vier ambulances, Rijkswaterstaat en politie gingen met spoed ter plaatse voor de hulpverlening. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli ter plaatse.

De politie meld dat het om een eenzijdig ongeval met een auto gaat waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Rijkswaterstaat meld echter dat het om meerdere voertuigen gaat, dit is ook op foto’s te zien waar een beschadigde bestelbus op de linkerrijstrook staat. Het ongeval gebeurde op / ter hoogte van de invoegstrook vanaf de N31 Waldwei.

De politie sloot al snel de snelweg richting Groningen af zodat hulpdiensten veilig konden werken. Ook de lus van de N31 vanuit Leeuwarden werd afgesloten. Rond 12:00 uur was de snelweg nog steeds afgesloten en was nog niet bekend hoe lang de afsluiting nog zou gaan duren. De forensische opsporing verkeer van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Op het viaduct over de A7 vond op hetzelfde moment ook een ongeval plaats waarbij een auto schade opliep. Voor zover bekend is daarbij niemand gewond geraakt.

Foto’s 6 & 7 Rijkswaterstaat – Voor informatie over de afsluiting kijk op de website van Rijkswaterstaat