Sneller hulp op Friese meren met V-trace

FRIESLAND – Gemeente Súdwest-Fryslân, Meldkamer Noord Nederland en de Veiligheidsregio Fryslân zijn 1 augustus gestart met een pilot om de hulpverlening op de Friese Meren te verbeteren.

Via het systeem ‘V-trace’ kunnen havenmeesters, jachthavenbeheerders en verhuurbedrijven de hulpdiensten ondersteunen bij incidenten op of langs het water. De meldkamer kan tijdens een incident live op een kaart kijken waar de particuliere boten, die aangemeld zijn bij ‘V-trace’, zich bevinden. Als één van deze boten in de buurt van het incident is, dan worden naast de hulpdiensten, bijvoorbeeld ook de havenmeesters gealarmeerd.

Initiatiefnemers Paul van Goor (MyriadM) en Richard Veldman (Veldman Yachtcharters) merkten dat de professionele hulpverlening met name georiënteerd is op de incidenten op het land. De locatiegegevens van een incident op het land zijn vaak niet goed beschikbaar voor op het water. Het ‘V-trace’ systeem maakt hierin een verschil en kan boten in de omgeving om sneller en gerichter hulp te bieden.

De pilot duurt tot oktober 2015 en richt zich op de Friese Meren (De Fluezen, Hegemer Mar en Snitser Mar). Mocht de pilot met positief resultaat worden afgesloten, dan bestaat de kans dat het systeem in geheel Friesland wordt ingevoerd. De Veiligheidsregio heeft bewust voor deze gebieden gekozen, gezien het feit dat er op deze Friese watergebieden de meeste incidenten voorkomen

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan