TRIEMEN – Een zolder van een bijgebouw aan De Triemen in het gelijknamige dorp heeft dinsdag aan het einde van de avond van binnen forse schade opgelopen door een felle brand. De brand was hevig, maar kon door optreden van de brandweer snel in de kiem worden gesmoord.

Net na elf uur kwam de eerste alarmering binnen en werd de brandweerpost van Kollum als eerste naar het opgegeven adres gestuurd. Kort daarop werd ook de hoogwerker uit Dokkum gealarmeerd. Omdat er sprake zou zijn van een uitslaande brand, werd door de meldkamer opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ en kwam ook assistentie van het korps uit Buitenpost.

Bij aankomst van de eerste bluseenheid stonden de bewoners al buiten en werd duidelijk dat de brand woedde achter de woning, op de zolder van een bijgebouw. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij en kort sloegen er ook een aantal vlammen uit het dak. Door het snelle optreden van de brandweerlieden uit Kollum kon de brand al snel gedoofd worden en was het meeste gevaar geweken.

De oorzaak van de brand ligt in een oververhitte houtvergasser, aldus de woordvoering van de brandweer. Er raakte niemand gewond. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij de afhandeling van de schade.

Ate Atema