SNEEK – De politie kijkt met tevredenheid terug naar de Sneekweek.

De gehele week was het bijzonder druk, maar vooral gezellig, in het centrum van de stad, in de jachthavens, op campings en op het Starteiland.

Door de politie werd zowel in de stad als op het water toezicht gehouden. Daarbij werden ze geassisteerd door de waterpolitie van het KLPD, Provinciale Waterstaat, het Wetterskip, de havenmeesters en de toezichthouders van de gemeente Sneek, de portiers van horecagelegenheden en beveiligingsmedewerkers. Op Hardzeildag werd tevens vanuit de lucht door de bemanning van een politiehelikopter toezicht gehouden. Door de zichtbare aanwezigheid van bovengenoemde mensen konden ruzies en overlast in veel gevallen worden voorkomen.

Tijdens de gehele Sneekweek handelde de politie een groot aantal meldingen en incidenten af, zoals wildplassen, bezit van drugs, het drinken van alcohol op straat, baldadigheid, geluidsoverlast, rijden en varen onder invloed, snel varen en mishandelingen. Overmatig alcoholgebruik zorgden vaak voor baldadig gedrag, vernielingen en vechtpartijen op de wal maar ook aan boord van schepen. Daarnaast raakte een aantal mensen onwel door overmatig alcoholgebruik.

Tijdens de eerste drie dagen van de Sneekweek werden 24 mensen aangehouden. De resterende dagen werden nog eens 15 verdachten aangehouden. In veel gevallen ging het om mishandeling en vernieling. Daarnaast werd woensdagavond op het Starteiland een 20-jarige inwoner van het Duitse Munsee aangehouden op verdenking van diefstal van een scootmobiel. Na verhoor en het betalen van boete van €100 mocht hij politiebureau verlaten. Na afloop van de hardzeildag hield de waterpolitie in samenwerking met de regiopolitie en het Wetterskip een alcoholcontrole in de Houkesloot. Van de 35 gecontroleerde schippers bleken er vier onder invloed van alcohol te verkeren. De vier kregen een vaarverbod en een proces-verbaal.

Bron : Politie Fryslân

Getuige van nieuws waar wij nog niet bij zijn? SMS de 112fryslan tiplijn en geef de locatie door : Tel. Nr. 06-10242671

112Fryslan

})