SINT NICOLAASGA – Maandagmiddag kreeg de brandweer de melding van een scheepsbrand aan het Westend. Bij aankomst werden zij opgevangen door de havenmeester.

De zeilboot die in de buitenstalling stond was al door de havenmeester verplaatst. Een medewerker van een zeilmakerij had de brand ontdekt, deze was in de ochtend al bij de boot geweest om een nieuw dekzeil te plaatsen. In de middag had hij nog een klus op de haven en wilde vervolgens nog even bij de boot kijken of alles nog goed zat. Bij deze check zag hij rook onder het zeil vandaan komen.

Hierop zijn de havenmeester en de brandweer gewaarschuwd. De spuitgasten zijn in eerste instantie begonnen met een verkenning toen het dekzeil er nog opzat, maar dit werd later verwijderd om zo goed bij de brandhaard te kunnen. Het bleek dat de matrassen in de punt van de boot aan het smeulen waren, ook spullen die hierop lagen waren al deels aangetast door de warmte, volgens de brandweer heeft de eigenaar geluk gehad dat hij er vandaag net een nieuw dekzeil op had gekregen omdat hierdoor de zuurstoftoevoer beperkt was.

Na het verwijderen van de smeulende resten en controle of er geen andere brandhaarden waren is de brandweer weer vertrokken. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

 

Lammert Homma