WOLVEGA – Bij een schoorsteenbrand in een woning aan de Lyclamaweg is zaterdagmiddag flink wat stank vrijgekomen. De bewoner zou vlammen uit de schoorsteen hebben zien komen en heeft daarom de brandweer gebeld.

De brandweerlieden van brandweer Wolvega hebben vervolgens, in afwachting van de hoogwerker uit Heerenveen, een controle gedaan van het schoorsteenkanaal. Hierbij bleek dat isolatie- en ander materiaal rond het schoorsteenkanaal aan het smeulen was. Dit zorgde voor een flinke brandlucht rond de woning.

Met behulp van de hoogwerker van Heerenveen is vervolgens rond de schoorsteen wat ruimte gemaakt zodat de warmte kon ontsnappen. Tevens is de schoorsteen met een ramoneur geveegd. Door de politie was de Lyclamaweg tijdelijk afgesloten om een veilige werkomgeving voor de brandweer te zorgen.

Toen deze werkzaamheden er eenmaal opzaten is de woning nog gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. Met het advies de woning nog even goed te laten luchten konden de brandweerlieden al vlot terug keren naar hun post.