VLIELAND – Maandagavond rond kwart over zes kregen de reddingboten van Terschelling, Vlieland, Texel en Harlingen melding van brand aan boord van een schip.

Sleepboot “De Waker” bleek in brand te staan op vijf kilometer ten noordwesten van Vlieland. Door nog onbekende oorzaak vatte de brandstofleiding in de machinekamer vlam wat voor een enorme rookontwikkeling zorgde.

Zeesleepboot de Holland was getuige van het uitbreken van de brand en kon de 12 bemanningsleden aan boord nemen.
Drie personen hadden moeite met ademhalen ten gevolge van de rook en zijn behandeld door een arts aan boord van de Holland.

De bergingsvaartuigen Tempest en Hurricane gingen vanaf Terschelling ook ter plaatse en begonnen gelijk met bluswerkzaamheden. Het betonningsvaartuig vertrok met brandweerlieden en blusmaterialen vanaf West-Terschelling naar het brandende kustwachtvaartuig.

Opstappers van de reddingboten en brandweerlieden wisten na uren blussen het vuur te doven. De sleepboot is dinsdag naar de marinehaven van Den Helder gesleept voor onderzoek.

Bent u getuige van nieuws waar wij nog niet bij zijn? SMS de 112fryslan tiplijn en geef de locatie door : Tel. Nr. 06-10242671

112Fryslan

})