LEEUWARDEN – De meldkamer kreeg vanavond rond 22.25 een melding van een woningbrand aan de Johan Winklerwei in Leeuwarden.

De Leeuwarder brandweer rukt met 2 tankautospuiten, een hoogwerker en de officier van dienst gaan uit. Als de eerste TS ter plaatse komt, gaan ze direct de portiek binnen, om te kijken waar de brandhaard zich eventueel bevind.  Aangezien omwonenden de brandweer hadden gewaarschuwd, omdat er rook in de portiek hing.

Als de brandweer de deur van de woning forceert ontstaat er een enorme rookontwikkeling. De brandweermedewerkers beginnen dan ok meteen met het blussen d.m.v. het one-seven systeem. Na enkele minuten is de brand onder controle. De slaapkamer is volledig uitgebrand. De brand is vermoedelijk bij het matras begonnen, omdat deze volledig is weggebrandt.

De brandweervoertuigen die allemaal onderweg waren zijn er echter niet allemaal aangekomen. Een TS, Hw en de OVD, kregen nog een melding aan de Eigen Brood Bovenal, hier zijn door onbekenden brandende folders door de brievenbus gegooid, waarna het portiek in brand stond.

112Fryslan