Sinterklaasstorm in Friesland

FRIESLAND – Vanaf het middaguur waait het in de provincie stevig. Windstoten van meer dan 130 kilometer per uur zijn al gemeten nabij Stavoren en op de Wadden. Ook het openbaar vervoer heeft hinder van de storm: alle treindiensten ten noorden van Zwolle liggen plat. De bussen rijden voorlopig nog wel.

De hulpdiensten hebben opgeroepen om alleen bij levensbedreigende situaties 112 te bellen, zoals omgevallen bomen op woningen of op voertuigen waar nog personen inzitten en natuurlijk de ‘standaard’ meldingen. Voor omgewaaide bomen kunt u het beste bellen met uw gemeente of een hovenier.

Verschillende brandweerkorpsen zijn vandaag al in actie geweest voor stormschade. In Joure moest de brandweer een boom verwijderen omdat deze dreigde om te vallen op een hoogspanningskastje. In Koudum werden de hulpdiensten opgeroepen voor een deel van een gevel die was losgekomen.

Wij proberen dit artikel steeds bij te werken. Voor actueel nieuws volg ons op [url=http://www.twitter.com/112Fryslan]Twitter[/url] of op [url=https://www.facebook.com/112fryslan]Facebook[/url].

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan