Sinterklaasintocht Leeuwarden

LEEUWARDEN – Zaterdag kwam Sinterklaas per boot aan in de Prinsentuin voor de jaarlijkse intocht door de binnenstad.

Bij de Koperen Tuin werd de Sint ontvangen en vervolgens ging de intocht door de binnenstad via de Groeneweg, Nieuweburen, Voorstreek, Wirdumerdijk, Ruiterskwartier, Nieuwestad en de Sint Jacobbsstraat naar een podium op het Hofplein. Hier werd hij ontvangen door de Kinderburgermeester en burgemeester Ferd Crone. Van de Kinderburgemeester kreeg de Sint de sleutel van de stad.

Beide Burgemeesters kregen een cadeautje van de Sint n.l. een grote brandweerwagen voor de Burgemeester en een wat kleinere voor de Kinderburgemeester.

Nadat er een klein feestje was gehouden kon de Sint even uitrusten in het hotel. Voordat hij dit deed, heeft hij van het balkon van het hotel nog even naar de kinderen gezwaaid.

Nadat Sinterklaas uitgerust was werd hij met een bus naar de Schrans gebracht. Daar werd hij ook erg enthousiast ontvangen.

Meer foto’s kunt u [url=https://picasaweb.google.com/112fryslan/Sinterklaas2011?authuser=0&feat=directlink]hier[/url] vinden. Kijk ook op [url=http://www.leeuwardernet.nl/]Leeuwardernet.nl[/url] voor een videoverslag van de intocht.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan