LEEUWARDEN – Sinterklaas is zaterdag weer aangekomen in Nederland, vele kinderen en ouders kwamen de sint verwelkomen.

De sint is de gehele dag bezig geweest om van de ene plek naar de andere plek alle kinderen te bezoeken. Ook kwam hij in de Leeuwarder Prinstuin aan waar duizenden kinderen op hem zaten te wachten. Toen heeft de goedheilig man een ritje door de binnenstad gemaakt en is aan de Groene weg op zijn paard schimmel gestapt en vervolgens door de hele stad gereden.

Op het hofplein heeft de sint even een tussenstop gemaakt waar de nieuwe burgemeester ook op de sint stond te wachten en zei dat de sint wel in de oldehove kon wonen, maar sinterklaas was bang dat hij daar niet rechtop kon zitten omdat de toren zo scheef stond. Na een paar dansjes en nadat alle kinderen de sinterklaasliedjes hadden gezongen klom sinterklaas weer op het paard en ging verder met de intocht door Leeuwarden.

Aangekomen bij de Stationsweg bij het oranje hotel waar sinterklaas gaat overnachten deze 3 weken stonden alweer zwarte pieten te wachten op sinterklaas en konden de kinderen weer mee zingen en dansen. Toen is Sinterklaas naar zijn kamer gegaan om even uit te rusten om vanavond weer bij de kinderen de schoen te vullen.

Ook reed er een mooie oude brandweerwagen mee in de stoet waar een paar zwarte pieten in zaten, ook zat er een gorilla in een kooi die eruit wou en reden er twee varkentjes, één op een klein motortje en één op een fietsje, en er waren nog vele andere versierde wagens die mee reden. Drie politiemotoren reden voorop om te kijken of Sinterklaas overal wel langs kon.

Voor Sinterklaas en de pieten was dit weer een geslaagde dag vandaag, en de kinderen hebben zich dit jaar natuurlijk ook weer goed vermaakt. Gelukkig hadden we vandaag een droge dag met af en toe de zon er ook even bij.

Foto’s Boudewijn Bos – www.112post.nl / Robert – Jan Boonstra / W.Titsing

112Fryslan