LEEUWARDEN – Ook dit jaar zette Sint Nicolaas weer voet aan wal in de Leeuwarder Prinsentuin.

De Sint werd ontvangen door duizenden kinderen, ouders, opa’s en oma’s. De goedheiligman kwam met de boot Frisian Queen de stad in gevaren, begeleid door verschillende boten met zwarte pieten en een politie boot.

In de Prinsentuin zette de Sint voet aan wal en hield een toespraak bij de Koperen Tuin. Gezamenlijk werd met de kinderen het “Leeuwarder Sinterklaaslied” gezongen en is de kluis waar de ouderwetse stadsplattegrond in zat veilig gesteld. “Want het moderne gedoe met TomTom is niks voor mij” zei de Sint.

Maar er was een probleem met de kluis, want de code is verdwenen. Chefpiet had in alle haast de code op verschillende doosjes geschreven, maar dit bleken doosjes van kwartetspelen te zijn en die zijn met alle andere cadeautjes per boot vervoerd en dus niet meer terug te vinden. Nu worden deze kwartetspelen binnenkort op diverse scholen in de stad afgeleverd en worden de kinderen gevraagd om erop te letten of de code bij jou op school terecht gekomen is en dit vervolgens te noteren. Heb jij met je klas de code gevonden? Kom dan op 2 december om 13.00 uur naar de Nieuwestad om de kluis te kraken.

De Sint trok na zijn toespraak in een optocht met onder andere een oude brandweerwagen, de Pasveer korpsen, pepernotenwagen, diverse Pieten en natuurlijk het Pietenkorps, door het centrum. Op het Hofplein werd de Sint ontvangen door de burgemeester.

De reddingbrigade stond in de Prinsentuin en op de Noordersingel langs de waterkant paraat en uiteraard was de politie aanwezig om alles in goede banen te leiden.

112Fryslan