EE – Een seniorenwoning aan De Skeperij is in de nacht van zaterdag op zondag volledig verwoest door een uitslaande brand.

Omstreeks kwart over vijf werd de brand ontdekt door de bewoonster zelf. Die heeft direct om hulp geroepen en de buurtbewoners ingeschakeld. De buurtbewoners hebben vervolgens naar 1-1-2 gebeld om de hulpdiensten te waarschuwen. De brandweer van Anjum werd als eerste gealarmeerd. Kort daarop werd het sein ‘middel-brand’ gegeven, waardoor de brandweer van Dokkum ook werd gealarmeerd.

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig bleek het al om een uitslaande brand te gaan. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning volledig werd verwoest. De woning is door de brand volledig verloren gegaan. Ook naastgelegen woningen hebben aanzienlijke schade opgelopen. Hoe de brand is ontstaan en wat oorzaak is geweest, is niet bekend.

De bewoonster kon de woning optijd verlaten en is door buurtbewoners in een andere woning opgevangen. Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de bewoonster gecontroleerd op eventuele verwondingen.

© Video: Ate Atema

Ate Atema