LEEUWARDEN – Bij een aanrijding op de kruising Het Hop met de Drachtsterweg is vrijdagmiddag rond 12:30 een scootmobieler gewond geraakt.

De man op de scootmobiel stak onderaan de Drachsterbrug de kruising met Het Hop over toen hij aangereden werd door een auto die de Drachsterbrug op wilde rijden.
De bestuursters van de auto stond voor het verkeerslicht te wachten. De vrouw dacht dat ze op mocht rijden, omdat de auto’s naast haar ook gingen rijden. Dit was echter niet het geval en de automobiliste reed dan ook door rood. Plotseling zag ze de man op zijn scootmobiel naderen, ondanks krachtig remmen kon de vrouw een aanrijding niet meer voorkomen. Door de klap kwam de scootmobieler op het wegdek terecht en raakte gewond.

Ambulance en meerdere politie eenheden kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De scootmobiler is met onder andere hoofdletsel naar het MCL gebracht. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Door de aanrijding kon het verkeer niet via de Drachsterbrug de stad in. De politie regelde op de kruising het verkeer en leidde het om via Goutum. Hierdoor ontstonden op diverse locaties files.
Berger Theo Faber heeft de beschadigde auto afgesleept, de scootmobiel is door de politie in een kar meegenomen naar het bureau.

Update 17:50: 1e alinea aangepast met toedracht ongeval.

Video: Anton Kappers
[zideo]playzideo=6c4961576e6c7874&zideo=6c6f57536e46383d[/zideo]

112Fryslan