BOELENSLAAN – Op donderdagochtend werd er door een passerende fietser uit Harkema een scootmobiel aangetroffen in een sloot.

Het voertuig voor minder validen werd in een sloot langs de Langewyk bij Boelenslaan waargenomen doordat de verlichting van de mobiel nog brandde. De fietser die op weg naar zijn werk in Drachten was, heeft een auto aangehouden om bij te lichten. De eigenaar van het voertuig werd echter niet gezien. De ambulance van Buitenpost, de brandweer van Surhuisterveen en de politie zijn ter plaatse gekomen.

De brandweer heeft met waadpakken de omgeving afgezocht en de eigenaar alsnog niet kunnen vinden. Een graafmachine heeft de scootmobiel uit het water kunnen halen. Volgens de politiewoordvoerder is een 72-jarige man uit Drachten een stukje gaan rijden omdat hij zich zou vervelen. Vervolgens is hij rond half twaalf ’s avonds in de sloot geraakt en kon daar moeilijk uitkomen. Dankzij de hulp van enkele omstanders is dat toch gelukt, waarna de man is thuisgebracht.

De politie heeft tegen de man gezegd dat hij voortaan in zulke zorgwekkende gevallen altijd de hulpdiensten kan bellen, zodat zij uiteindelijk niet voor niets uit hoeven te rukken.

Foto’s: Geurt P. Maassen van den Brink, WâldNet

Saskia Boree