BURGUM – Zaterdagmiddag is er omstreeks 12:40 uur een scooterrijder zwaargewond geraakt nadat deze op de H.W.K. Ridder Huyssen van Kattendijkeweg (N356) in aanrijding was gekomen met een personenauto.

Het slachtoffer wou vanaf de Hillamaweg de kruising oversteken. Vervolgens werd deze geschept door een auto die richting de brug reed. De hulpdiensten welke massaal ter plaatse waren gekomen ontfermden zich over het slachtoffer. Het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam ook per traumahelikopter naar het ongeval om het het ambulance personeel te assisteren bij de medische handelingen. Deze was geland in een grasveldje aan de Frisiasingel.

De bestuurder kon de auto zelfstandig verlaten maar is even later in schock geraakt. Beide slachtoffers zowel de scooterbestuurder als de bestuurder van de auto zijn met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft het ongeval uitgebreid onderzocht. Ook werd de verkeersinstallatie van de verkeerslichten onderzocht. De weg richting de brug van Burgum was tijdens het ongeval helemaal afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer werd via de parallelweg langs het ongeval geleid. Een berger heeft de betrokken voertuigen geborgen.

De politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeval het gaat hier om getuigen die nog niet met de politie ter plaatse hebben gesproken zij kunnen zich melden via telefoonnummer: 0900-8844.