LEEUWARDEN – Zaterdagmiddag rond drie uur zijn twee personen op een scooter gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Hollanderdijk.

De scooter die richting Schrans reed moest hard in de remmen voor een auto die vanaf het parkeerterreintje achter het station kwam. De scooter ging daardoor onderuit en schoof tegen de auto aan. De bestuurder en zijn passagiere kwamen op het wegdek terecht.

Twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de slachtoffers. De politie en medewerkers van de handhaving zetten de kruising Hollanderstraat met de Wijnhornsterstraat af voor het verkeer. De bestuurder van de scooter kon met wat hulp zelf naar de ambulance lopen. De vrouw moest met een schepbrancard opgetild worden, nadat er een beenspalk was aangelegd. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het MCL gebracht.

Aanrijdingsselecteurs van de politie kwamen ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. De scooter is door familie opgehaald. De auto kon na afhandeling van het ongeval zijn weg vervolgen.