STAVOREN – Woensdagavond rond half twaalf kreeg de meldkamer een melding binnen van een woningbrand aan de Noardermar in Molkwerum.

Hoewel in de melding werd gesproken over een woningbrand bleek het al gauw om een schuurbrand te gaan. Nadat de bewoners van het naastgelegen woonhuis enkele vreemde geluiden hoorden werd door de bewoonster door het raam naar buiten gekeken. Hierbij zag zij dat de hooibult in de schuur in brand stond. De eigenaar en de buren probeerden de brand nog met brandblussers te blussen maar er bleek geen redden meer aan.

Bij aankomst van de brandweer en politie bleek het niet de Noardermar in Molkwerum te zijn maar in Stavoren, dezelfde weg alleen dan 2 kilometer verderop. De vlammen bleken al uit het dak te slaan, waarna direct werd opgeschaald naar middelbrand; hierop kwam ook de brandweer van Koudum ter plaatse.

De brand die aanvankelijk woedt in het voorste gedeelte van de schuur slaat al gauw over naar de rest van de schuur. Hier bevinden zich onder ander diverse landbouwmachines. Ook twee paarden, een veulen, een pony en een konijn bevinden zich in deze schuur. Helaas lukt het niet om deze dieren naar buiten te brengen, waardoor zij de brand waarschijnlijk niet hebben overleefd.

De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden. Tijdens de brand heeft de brandweer een naastgelegen koeienstal en een dieseltank nat gehouden, zodat deze niet aan de vlammen ten prooi zouden vallen. Het vuur is mogelijk door hooibroei veroorzaakt. Nader onderzoek door de politie moet dit uitwijzen.

[zideo]zideo=6c345353&playzideo=6b344b546e6c7877[/zideo]

112Fryslan