TERHERNE – Een felle brand heeft zondagmiddag een schuur aan het Kupersleantsje in de as gelegd. De naastgelegen woning raakte beschadigd.

De brandweer werd even na enen met spoed gealarmeerd voor een buitenbrand bij een woning. Dit bleek te gaan om een schuurbrand, welke al overgeslagen was naar de woning. Daarom werd er meteen opgeschaald naar middelbrand en werd naast het brandweerkorps uit Akkrum, ook een tankautospuit uit Grou en een hoogwerker uit Heerenveen opgeroepen.

De brandweerlieden van Akkrum waren als eerste ter plaatse en hadden het vuur zeer snel onder controle. De overige aanrijdende brandweervoertuigen konden daarom rechtsomkeer naar de kazerne. Ondanks de snelle inzet kon niet worden voorkomen dat de volledige schuur in vlammen opging en dat de woning beschadigd raakte.

De oorzaak van de brand zou mogelijk zijn veroorzaakt door brandende resten van een vuurkorf in de container. Niemand raakte gewond. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan in de afhandeling van de schade.

R. Kiestra