EE – Zaterdagavond is aan Skieppereed een schuur naast een woonboerderij compleet in vlammen opgegaan. Rond 23:30 uur brak er door onbekende oorzaak brand in de schuur uit.

Via 1-1-2 werd er direct alarm geslagen en de meldkamer ingeschakeld. De meldkamer zorgde ervoor dat de brandweer van Anjum gealarmeerd werd. De blusgroep van Anjum rukte snel uit en zag tijdens het aanrijden de brand in verte al. Er werd besloten om op te schalen naar het sein ‘middel-brand’, waardoor de brandweer van Ternaard ook werd gealarmeerd.

Bij aankomst van de spuitgasten uit Anjum was er geen redden meer aan en stond de schuur al compleet in lichterlaaie. De brandweer heeft direct met hoge en vervolgens met een aantal lage drukspuiten de brand bestreden.

Helaas kon de brandweer niet voorkomen dat de schuur compleet werd verwoest. Wel kon de naastgelegen wooboerderij, doormiddel van het nat te houden, behouden blijven. Ook kon een oude Volkswagen Kever op tijd gered worden.

Zowel de schuur als een boot zijn door de brand compleet verwoest. Na ongeveer een uur was de brand onder controle en kon het sein brand meester gegeven worden.

Ate Atema