SINT ANNAPAROCHIE – Vrijdagavond om 19:35 werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand op de Oudebildtdijk.

De brandweer korpsen van Sint Annaparochie en Stiens rukten uit. Beide korpsen hadden enige moeite om het opgegeven adres te vinden, omdat het verkeerde huisnummer doorgegeven was aan de meldkamer. Bij aankomst van de brandweer op de juiste locatie was de brand, die begon door een kacheltje in het hok, inmiddels uitslaand. Onze fotografen hadden inmiddels samen met de bewoners een aantal belangrijke spullen uit de woning gehaald.

De brand breidde zich zo snel uit dat er opgeschaald werd naar middel brand. Rond 20:13 werd ook de brandweer van Hallum gealarmeerd, die vervolgens met een derde tankautospuit ter plaatse kwamen.

Het hok viel niet meer te redden en werd volledig verwoest. Een naastgelegen woning kon nog gered worden maar liep flinke rook en waterschade op.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen. Rond 22:30 kwam de hoogwerker van Leeuwarden voor assistentie bij het nablussen.

Tijdens het bluswerk was de Oudebildtdijk tussen Nij Altoenae en Oude Bildtzijl gedeeltelijk afgesloten door de politie.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b3457566e313578[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan