Schuur naast boerderij afgebrand

FRANEKER – Zaterdag om 12:05 werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een agrarisch bedrijf aan de Salverderweg.

Vrijwel direct werd er opgeschaald naar “middelbrand” en kort daarna “grote brand”. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak en was er geen houden meer aan. De schuur kon al niet meer gered worden, echter dankzij een brandwerende muur en het snelle ingrijpen van de brandweer kon de aangrenzende woning wel worden behouden.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, wel is bekend dat er op het moment van het uitbreken van de brand er werd gewerkt aan nieuwe dakbedekking. De brand is bestreden door de volgende korpsen Franeker, Harlingen en Menaam. De politie heeft tijdens de brand het toegestroomde publiek op afstand gehouden en de Salverderweg afgesloten.

Er is tijdens de brand gebruik gemaakt van het zogenaamde “groot water transport”. Water werd opgepompt uit het van Harinxmakanaal en via een dikke slang naar de brand getransporteerd.

Foto’s o.a. [url=http://www.scannernet.nl/]Stefan Postema[/url] – Bron: [url=http://www.franekeractueel.nl/]Franekeractueel[/url]

Video: Robin Kiestra

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sN7FiYgmIpU&feature=youtu.be[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan