RINSUMAGEAST – Aan het Kuperspaad is maandagmiddag een schuur achter een woning volledig door brand verwoest.

De brand ontstond omstreeks kwart over twaalf. De eigenaar was in de schuur met een auto bezig, toen tijdens laswerkzaamheden brand ontstond. De brand greep snel om zich heen, maar de eigenaar kon de schuur snel verlaten. Medewerkers van de gemeente, die naast de schuur aan het werk waren hebben vervolgens 1-1-2 gebeld. De brandweer van Damwald werd opgeroepen en kort daarna werd er opgeschaald naar ‘middel-brand’, waarna ook het korps van Dokkum werd gealarmeerd.

Bij aankomst van de blusploeg uit Damwald bleek de schuur al volledig in de brand te staan. De brandweer heeft eerst voor de waterwinning gezorgd en vervolgens de brand snel geblust. Helaas kon de brandweer niet voorkomen dat de schuur volledig werd verwoest. Het korps van Dokkum kwam ook ter plaatse, maar kon al gauw weer inpakken omdat de brand al onder controle bleek te zijn.

Omdat er tijdens brand veel asbest vrij kwam, moest de school naast de schuur ontruimd worden. De kinderen zijn elders opgevangen. Door de brand is er niemand gewond geraakt.

© Video: Ate Atema

Ate Atema