DE BLESSE – Donderdagochtend word de brandweer van Wolvega gealarmeerd voor een bedrijfsbrand aan de Steenwijkerweg in De Blesse.

Bij aankomst van de brandweer staat de schuur achter de woning volledig in brand en daarop word er meteen middelbrand gegeven en komt er een 2e ts (tankautospuit) van Noordwolde ter plaatse. Al gauw slaan de vlammen ook over naar de woning en komen er nog de ladderwagen van Heerenveen en nog een TS van Scherpenzeel aanwezig om te assisteren bij de uitslaande brand.

Door de hevige rookontwikkeling is de gehele weg afgesloten door de politie. Helaas zijn er bij de brand wel twee honden om het leven gekomen en zijn een aantal auto’s die in de loods stonden verloren gegaan bij de brand.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het benzinestation die tegenover de woning stond is door de brandweer nat gehouden, net zoals een aantal omliggende woningen werden nat gehouden.

De brandweer is de gehele middag nog bezig geweest met het nablussen en vanavond moest de TS van Wolvega weer uitrukken naar het adres, omdat er een melding binnen kwam, dat het vuur weer zou oplaaien.

Foto’s Marco Veldhuizen

112Fryslan

})