DOKKUM – Zaterdagavond rond half acht werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de A.J. van der Poortstraat.

Al direct na de eerste melding werd er opgeschaald naar “middelbrand” waarop een tweede blusvoertuig werd gealarmeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek er achter de woning een schuur in brand te staan. Volgens buurtbewoners zou het gaan om een kapsalon die gevestigd zat in de schuur.

Omdat er mogelijk nog gasflessen aanwezig waren werd het publiek door de politie op afstand gehouden. De brand die gepaard ging met een flinke rookontwikkeling was in de wijde omgeving goed te zien.

Tijdens de brand werd er ook een persoon aangehouden, mogelijk had deze iets met de brand te maken. Na een uur was de brand onder controle en kon de brandweer weer terugkeren na de kazerne.

De technische recherche van de politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De restanten van de schuur werden later op de avond en in de nacht bewaakt door medewerkers van Schaaf beveiliging.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AR8MZkbRT1w&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan