HOLWERD – Aan de Ale-Tún is woensdagnacht een schuur achter een woning compleet verwoest door een felle brand. Omstreeks kwart over twaalf werd de brand ontdekt en werd er door de bewoner alarm geslagen.

Het brandweerkorps van Ternaard en een politie-éénheid werden direct met spoed gealarmeerd en naar het opgegeven adres gestuurd. Bij aankomst op de locatie stond achter de woning een schuur compleet in de brand. Omdat de vlammen al zo hevig waren, was de brand inmiddels al overgeslagen naar de woning.

De brandweer zette direct met een aantal hoge-drukslangen de eerste aanval in om het vuur onder controle te krijgen. De brandweer had door het snelle optreden de brand snel geblust en onder controle. Ondanks dat de brand snel geblust was, konden de brandweerlieden niet voorkomen dat de schuur compleet verloren ging. Ook kon men niet voorkomen dat het huis, en een naastgelegen woning forse rook-en waterschade opliepen.

De oorzaak van de brand is nog niet geheel bekend. Vermoedelijk dat kortsluiting in een jaccuzi de oorzaak is geweest. Bij de brand raakte verder niemand gewond.

Ate Atema