DOKKUM – Een schutting op de zogeheten straat Bij ’t Station heeft woensdagmiddag flinke schade opgelopen door een felle brand. Omstanders ondernamen diverse pogingen om het vuur te blussen.

Omstreeks kwart over één werd de brand ontdekt, waarna via de meldkamer de oproep bij de brandweer binnen kwam. In de tussentijd waren buurtbewoners al druk met verschillende brandblussers in de weer, om het vuur onder controle te krijgen. Bij de eerste poging werd het vuur geblust, maar laaiden de vlammen snel weer op. Met een tweede brandblusser werd nog een poging gedaan en met meer effect. Het vuur was er hierdoor af, maar er kwam nog wel veel rookontwikkeling vrij.

Vlak voordat de brandweer ter plaatse kwam, arriveerde er nog een medewerker van rioleringsbeheer, die met een hogedrukslang meehielp om de brand definitief te doven. Vrij snel daarna werden deze werkzaamheden door de brandweer overgenomen.

Na ongeveer een half uur zat de klus erop en kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne. Hoe de brand kon ontstaan is niet geheel duidelijk. Wel liep de schutting flinke schade op en zal hierdoor vervangen moeten worden.

Ate Atema