LEEUWARDEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie omstreeks een uur schoten gelost bij een achtervolging waarbij een agent gewond is geraakt.

Een blauwe Peugeot kreeg in Leeuwarden een stopteken van een agent, de bestuurder stopte niet en reed hierbij over de voet van de agent heen. Een achtervolging door de stad volgde. Verschillende keren ramde de bestuurder een politiewagen.

Tijdens de achtervolging werd er door de politie gericht geschoten op de banden van de auto om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Uiteindelijk lukte het om de auto in te sluiten nabij het wokrestaurant E10 Ryptsjerk. Desondanks probeerde de bestuurder alsnog te ontkomen door op de politievoertuigen in te rijden.

De twee inzittenden van de auto werden aangehouden en afgevoerd naar het bureau. Het duo wordt verdacht van het bedreigen van iemand in Franeker. Bij een tankstation aan de Aldlansdyk zijn de verdachten ervandoor gegaan zonder te betalen.

De politie sloot de N361 richting Gytsjerk af voor sporenonderzoek. Zowel technische rechercheurs als de verkeers ongevallen analyse deden ter plaatse een onderzoek. Twee opvallende politiewagens en mogelijk twee onopvallende burgerauto’s liepen schade op.

Ook de Groningerstraatweg ter hoogte van het Firezone tankstation werd tijdelijk afgesloten, vermoedelijk werd hier gezocht naar kogelhulzen.

112Fryslan