LEEUWARDEN – Vanmorgen, donderdag 21 januari, omstreeks 04.50 uur kregen brandweer en politie de melding van brand bij een school aan de Idzerdastins.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ter plaatse gekomen bleek dat er een aantal rolcontainers in brand stonden welke waren geplaatst tegen de gevel van de school. Door snel optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen.

Door de politie werd een ronde om de school gemaakt en zagen dat bij de naast gelegen school een aantal ramen van de gymzaal waren vernield. Tevens gaf een buurtbewoner aan dat er bij hem een bloempot tegen zijn huis was gegooid.

De school is wegens de brand vandaag gesloten zodat schoonmakers aan de slag kunnen. Morgen verwacht de school weer open te zijn.

Heeft u rond het tijdstip iets gezien of gehoord welke mogelijk verband heeft met deze vernielingen/brandstichting, dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie op 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer. Mocht u liever anoniem reageren dan wordt u verzocht om via Meld Misdaad Anoniem contact op te nemen op het nummer 0800-7000.

Zaaknummer 2016020389

112Fryslan