HEERENVEEN – Tientallen scholieren kropen dinsdag in de huid van een politieagent tijdens een Doedag van Heerenveen/Joure On Stage.

De Doedag is het vervolg op het Beroepenfeest dat onlangs werd gehouden in het Abe Lenstra Stadion. De scholieren konden tijdens het Beroepenfeest een keuze maken uit bedrijven en instellingen om hier een dagdeel mee te lopen.

De Heerenveense politie trok alles uit de kast om de kinderen een realistisch beeld te geven van het politievak. De “dienst” begon met een briefing op het politiebureau. Hier werden de bijzonderheden van deze dag besproken. Na de briefing kregen de scholieren een portofoon en gingen ze vervolgens in groepjes op surveillance in het centrum van Heerenveen. Iedere groep werd begeleid door een echte agent.

Via de portofoon kregen de teams verschillende meldingen. Het ging hierbij om gebeurtenissen waar agenten in het dagelijkse leven mee te maken kunnen krijgen. Scenario’s als een zwerver die voor overlast zorgde aan de Dracht, twee baldadige kerels die een auto onderhanden namen met honkbalknuppels op het Burgemeester Kuperusplein en een wildplassende zwerver op het Geerts Willigenplein zorgden onder andere voor opschudding in hun toneelspel. Aan de scholieren de taak om deze ongemakken op te lossen. Dit vaak onder toezicht van het winkelend publiek dat op de rumoer af kwam.

Foto’s met dank aan Dennis Stoelwinder – GrootHeerenveen

Redactie