STROOBOS – Vrijdagnacht rond 00.30 uur heeft een vrachtschip de brug geramd bij Stroobos. Hierbij werd de stuurhut van het schip geslagen en twee opvarenden raakten gewond.

Het schip voer onder de naam Regulus richting Eibersburen.  De schipper (personalia onbekend) had de brug niet gezien en voer er pardoes tegenaan. Hierdoor werd de brug geopend en schoof het brugdeel over het dek heen. Door de klap veegde het stuurhut geheel van de boot. In de stuurhut was de schipper en matroos aanwezig en raakte lichtgewond. De brandweer van Buitenpost en een ambulance kwamen ter plaatse maar konden eerst niets doen door dat de boot te ver van de kant lag.  Met een nabij gelegen boot konden de hulpverleners even later naar het vrachtschip worden gebracht.  De schipper had enige snijwonden en de matroos had rugklachten. Na controle bleek het mee te vallen en konden beide slachtoffers ter plaatse worden behandeld.

Het schip heeft forse schade opgelopen en ligt klem onder de brug.  Zoals het lijkt heeft de 1 jaar oude brug ook schade opgelopen. Dit zal onderzoek moeten uitwijzen.  Morgen overdag word bekeken hoe het schip weer vrij getrokken kan worden. Tot die tijd kan het autoverkeer en de scheepsvaart geen doorgang vinden. De politie heeft de toegang naar de brug afgezet met lint. Tekst: www.radionof.nl

112Fryslan

})