LEEUWARDEN – Bij een schietincident voor de Albert Heijn Bilgaard is maandagmiddag één persoon lichtgewond geraakt.

Bij de Bilgaardpassage/Brandemeer werd op straat geschoten. Ambulance en diverse politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse omdat er een persoon gewond was geraakt. De politie stelde direct een zoektocht in naar de dader. Met auto’s en motoren werd in de ruime omgeving gezocht. Ook werd via Burgernet gevraagd om uit te kijken naar de dader, een negroïde man 25 jaar met traantjes tattoo. De man droeg een groen camouflage t-shirt en was weggefietst richting de Eebrug. Burgernet deelnemers kregen het dringende advies om de man niet te benaderen omdat deze vuurwapengevaarlijk is.

De plaats delict werd afgezet met linten voor nader onderzoek. Naar aanleiding van een tip werd later gezocht in de omgeving van het voormalige UPC gebouw en een braakliggend terrein van de voormalige goederenbank. Voor zover bekend is de dader tot op heden nog niet gevonden.

De jongen die volgens getuigen in zijn been is geschoten, werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Hij is na behandeling meegenomen door de politie, het is niet bekend of de jongen is aangehouden.

112Fryslan