Schietincident bij kapper binnenstad Leeuwarden

LEEUWARDEN – Rond 17.45 uur heeft er op de Tuinen in Leeuwarden een schietincident plaatsgevonden waarbij een man (28) gewond is geraakt.

Het slachtoffer bevond zich in een zaak aan de Tuinen toen vier mannen de zaak binnen gingen. Er volgende een vechtpartij waarbij de 28-jarige man werd gestoken. Buiten de zaak is er vervolgens geschoten. Het is nog onbekend of het slachtoffer hierbij geraakt is. De vier mannen gingen er vervolgens vandoor. De politie sloot direct de Tuinen af voor het onderzoek. De politie zoekt in verband met dit incident een grijze Audi A3 Met het kenteken 97-NJ-JL De politie verzoek mensen zelf geen actie te ondernemen maar te bellen met 112!

Een gewonde man is met onbekend letsel per ambulance naar het MCL gebracht. Hij was aanspreekbaar en mogelijk slechts licht gewond. Het is niet bekend of de man geraakt is bij het schietincident of dat zijn verwondingen op andere manier zijn ontstaan.

Het onderzoek op straat en in de kapperszaak naast de coffeeshop heeft nog tot circa acht uur in de avond geduurd. Bij het onderzoek zijn kogelhulzen aangetroffen op straat.